Tags

 

 

 

Omdat een halve belofte ook al schuld maakt, hierbij het recept van hetgeen we net achter onze kiezen hebben.

Ingrediënten:

diepgevroren reuzegarnalen, 1 courgette, 1 aubergine, 8 kerstomaten, 1 kwart komkommer, 6 radijzen, 1 kwart rode ui, handvol platte peterselie, grof zout, olijfolie, vinaigrette, 120 langkorrelige rijst

Bereiding:

Maak een marinade van olijfolie, 3 koffielepels currypoeder naar keuze, 1 koffielepel verse gember.

Zet de marinade aan de kant.

Snij de courgette in julienne en sauteer kort op een hoog vuur in olijfolie. Laat afkoelen op een bord.

Snij de aubergine in schijfjes van 1 cm dik,bestrijk met olijfolie, en gril ze in de oven met wat grof zout. Laat afkoelen op een bord.

Kook de rijst.

Halveer de kerstomaatjes, en radijzen, snij de rode ui en platte peterselie. De komkommer in julienne snijden, zout erover en na 2 minuten afspoelen en afdeppen met keukenpapier. Meng alles en  werk af met wat vinaigrette.

Bak de reuzegarnalen in de marinade op een hoog vuur.

Serveer alles min of meer artistiek verantwoord volgens de juiste cuisson op een bord en laat het smaken.

Advertenties