Tags

Vandaag gaan we keukengewijs weer de exotische kant op: een éénpansgerecht met fantastisch veel kruiden: recept te bekijken alhier:

www.bbcgoodfood.com/recipes/9643/onepan-rogan-josh

Het ventje zal weer content zijn: curry, verse gember, tonnen look, kaneelstokje, wat grof zout, zoete paprika, laurier, een schandalig grote ui en – o ja – ook een beetje lamsvlees. Anders valt er niet veel te stoven, vrees ik.

Dat geserveerd met een frisse ijsbergsla, radijsjes, kerstomaatjes, zoete rode ui en gestoomde basmati rijst. Benieuwd of straks de spuitgasten erbij geroepen moeten worden om een klein brandje te komen blussen. En als ze er dan toch zijn, kunnen ze gelijk de afwas doen.

Morgen staat er honingcake met appel op het kookprogramma, netjes afgekruid met een snuifje kaneel.

En niet beginnen te zeuren over het feit dat sommige kruiden opduiken in hoofdgerecht èn dessert, zoals in ‘Mijn Restaurant’ waar de juryleden lopen te mopperen over terugkerende garnituren. Mijn tenen krullen daarvan. Nog meer van sommige juryleden, maar u moet niet aandringen: ‘My lips, zey are sealed’.

Advertenties